skip to Main Content

Onze taalschool

Talencentrum Ewa is gespecialiseerd in het verzorgen van Nederlandse taalcursussen gericht Polen en Poolstalige werknemers. Deze lessen geven wij graag bij u op locatie, op onze school in Den Haag of via skype.

Polen leren de Nederlandse taal bij Ewa

Al meer dan 12 jaar zijn wij actief in het verzorgen van cursussen Nederlands en Engels voor Poolse mensen. Deze cursussen worden gegeven op verschillende niveaus. Van een (korte) spreekvaardigheid cursus tot aan een cursus voor gevorderden. Ook geven wij cursussen Pools voor Nederlanders.

Het ontstaan van ons talencentrum

Ewa is de oprichtster van de taalschool en zoals u al aan de naam kunt zien, is zij van Poolse afkomst. Ze is goed bekend met de Nederlandse en Poolse cultuur en met alle omgangsnormen. Dit is dan ook een van de redenen waarom veel cursisten en bedrijven kiezen voor Ewa. Sinds 1990 is ze woonachtig in Nederland en heeft ze als taaldocent vele cursussen gegeven aan jongeren en volwassenen. Hetzij op de arbeidsmarkt of in de privé sfeer.

Talencentrum Ewa heeft een uniek lesprogramma ontwikkeld en dat is mede tot stand gekomen en samengesteld op basis van haar eigen ervaringen. De cursisten ervaren het speciale lesprogramma echt als een toegevoegde waarde. Haar leerlingen leren om foutloos te communiceren en om miscommunicatie te voorkomen. In het dagelijks leven maar ook op de werkvloer zijn dit belangrijke onderdelen.

Ewa verzorgt de taalcursussen samen met andere academisch bevoegde docenten. Het bewaken van de kwaliteit van het lesprogramma is ook een van de belangrijke taken van Ewa. Met regelmaat worden de leerprocessen van alle leerlingen en cursisten geëvalueerd. “Een leerling moet zelfstandig worden en leren reflecteren op zijn kennis en leren integreren”. Aldus Ewa.

Enkele ervaringen van cursisten

Krzysztof Witkowski

Aan het begin van het schooljaar kende ik de Nederlandse taal helemaal niet. Ik kende slechts drie woorden. Mijn avontuur begon met het leren van de Nederlandse taal. Ik sloot me aan bij Ewa's school en het was een succes! Dankzij Ewa's benadering van lesgeven sprak ik in een zeer korte tijd in het Nederlands, wat mijn leven in Nederland aanzienlijk verbeterde (ik kreeg bijvoorbeeld een vast contract in korte tijd in een serieus Nederlands bedrijf waar de kennis Nederlands was). Ik zou iedereen die de Nederlandse taal wil leren, deze school aanbevelen. Want ik ben er zeker van dat hij of zij zo gelukkig zal worden net als ik. Ik ben afgestudeerd in A2. Ik heb me al geregistreerd voor het volgende niveau B1. Zeker de moeite waard!

Anna Tkacz

Ik ben erg tevreden over Talencentrum Ewa. Toen ik met de cursus begon kon ik alleen maar 'goedemorgen' in het Nederlands zeggen en ik had nooit gedacht dat ik ooit vrijuit zou kunnen communiceren. Tijdens de cursus leerden we correct te spreken, schrijven en lezen. De nadruk lag natuurlijk op uitspraak en correct spreken. Ewa hielp me altijd door alles uit te leggen wat ik niet begreep. Na 10 maanden van de cursus (A2-niveau) kan ik vrijuit zeggen: ik heb geen problemen met communicatie op het werk, in de winkel of op kantoor. Zelfs mijn Nederlandse collega's kunnen niet geloven dat je in zo'n korte tijd vloeiend Nederlands kunt spreken zonder stijlfouten. Momenteel zet ze de B1-niveau-cursus voort omdat ik weet dat de leerresultaten zijn gegarandeerd.